Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
180 graden.............

180 graden.............

5 September 2007 - patserbak

 

Ik ben nogal een gewoontemens zeker waar het om auto's gaat en dus rijd ik zo min mogelijk in andere dan mijn eigen vertrouwde koekblikje. Daarbij komt dat ik een kleine auto gewend ben (waar ik al grote moeite mee heb om niet van alles mee te raken) en daarom eigenlijk een beetje bang ben voor 'grote' auto's (veels te veel potentieel deuk-oppervlak). 

 

Morgen moet ik voor mijn werk naar België. Op zich niets bijzonders. ik ben er al vaker geweest en behalve dat het een pokke-eind rijden is (2,5 uur) is er verder niet veel aan. Dit keer zou ik echter niet met mijn eigen auto'tje (suzuki formaat koektrommeltje), maar in een Volvo V70 stationwagon (formaat 'kijk mij, ik heb de grootste!') van de zaak gaan. Niet mijn beslissing maar nieuw beleid en dus niet onderuit te komen (helaas).

 

En dus stond ik vanmiddag met een (verwoed zijn lachen inhoudende) collega bij die veels te grote patserbak om uitgelegd te krijgen...:

  • a). Wat voor brandstof erin moest. Want ja, ik ben al eens weggesleept omdat er benzine was getankt ipv diesel (met dank aan mijn vader "Oh, vroeger was de groene hendel altijd diesel!")
  • b). Waar het licht zit want ik weet nog steeds die stomme symbooltjes niet uit elkaar te houden en ben dan ook al meer dan eens gewezen op het voeren van groot-, stads- of mistlicht ipv dimlicht (waarom hebben die krengen uberhaupt zoveel lampjes nodig, ik gebruik ze nooit!!)

en last but not least.....

  • c). Waar de achteruit zit. Een kleine frustratie uit het verleden, toen ik bij mijn eerste auto nadat ik eerst een halve heg al had platgereden, met hangende pootjes, notabene een fietser(!) moest vragen of hij wist hoe ik hem in zijn achteruit kreeg ("wist ik veel dat je bij Opels dat pookje een beetje moet optillen!"). De fietser vond het trouwens erg komisch, ik niet zo....zeker niet toen ik er achteraf achterkwam dat mijn collega's zich achter het raam van ons kantoor een half uur hadden staan bescheuren om mijn capriolen.....

 

Enfin, na te zijn gecoacht bij het achteruit wegrijden van de parkeerplaats (moeilijk inschatten in een auto die twee keer zo lang is als je eigen koekblik en de 'boem is hò techniek durfde ik ook niet echt aan met zo'n dure bak') reed ik zo rustig mogelijk richting snelweg. "So far so good" en na wat gefrummel met de stoel, radio, verwarming (dacht dat het de radio was) en de spiegels voelde ik me eindelijk wat rustiger worden toen ik de snelweg opdraaide.

 

En dat, ik moet het toegeven, ging soepeltjes. Waar mijn Suzuki'tje bij 120km/u al dik 4000 toeren draait en het geluid van een halve machinefabriek op volle toeren produceert, hoorde ik hier nauwelijks iets van de moter en zag ik de toerenteller maar langzaam omhoog komen. Nog enigszins onzeker en dus met de ogen strak op de weg besefte ik me echter niet dat deze auto een totaal andere schaalverdeling op de kilometerteller had dan mijn eigen auto'tje. Waar de teller van mijn Suzuki'tje maar tot 180km/u gaat en de wijzer bij 120km dus al bijna 3/4 van de teller aanwijst, gaat de teller in dit ding wat verder (260km/u). Wat betekent dat je de 120km/u al bereikt hebt nog voor de wijzer over de helft is!

Nee, tot dat inzicht kwam ik natuurlijk pas nadát ik met (ik schat) zo'n 150km/u een mobiele flitspost passeerde. Enfin. Ze waren volgens mij nog aan het opbouwen. Nu maar hopen dat ze nog niet zo ver waren om me ook daadwerkelijk te hebben geflitst.

 

Ik zal toch wel blij zijn als ik vrijdag weer in mijn eigen auto'tje mag!

 


5 September 2007 - Patserbak

Posted by Jannemien
:D:D:D! Geweldig verhaal. Ik zie het helemaal voor me en zat hier hardop te lachen, 'k baal er nu van dat ik écht moet gaan slapen wegens een chronisch te-laat-naar-bed-gegaan-en-teveel-energie-verbruikt-syndroom en dus niet verder mag lezen. De tip je weblog eens te bezoeken was een goeie. Ik ben behoorlijk selectief in het bijhouden van die dingen, omdat de dagen anders nog meer uren zouden moeten hebben (ik heb al een aanvraag ingediend), maar de jouwe heb ik meteen in m'n favorietenlijst opgenomen. Hier kom ik ongetwijfeld vaker. Leuk! Vooral zo doorgaan dus.
Wat een akelige collega's heb je trouwens. Sterkte morgen. ;)
Ik hoop voor je, dat je niet geflitst bent. Je moet er toch niet aan denken, dat je voorlopig niet meer in je koekblik mag rondkarren, omdat je meer dan 30km/uur te hard reed?! Dat zou onmenselijk zijn. Ik denk overigens dat je wel een kans maakt met een bezwaarschift, waarin je verwijst naar je weblog. De officier van justitie begrijpt dan meteen, dat het pure overmacht was.
Schrijf, rij en loop ze!
Permanent Link

6 September 2007 - Naamloze reactie

Posted by scotch
Tja, met mijn eigen koekblik was het ook geen probleem geweest, daar kán ik gewoon geen 30km mee te hard rijden! Nog een reden waarom het beter is om mij geen patserbak te geven ;) Die tip van het bezwaarschrift zal ik onthouden, je weet inderdaad maar nooit!

Die collega's, tja, ik werk daar nu al een paar jaar niet meer en ik moet toegeven dat als ik daar achter het raam had gestaan ik het waarschijnlijk ook had bescheurd van het lachen dus daar zal ik maar niets over zeggen......

Hoop dat je nog een beetje bent bijgeslapen!
Permanent Link

6 September 2007 - zo maar

Posted by Ronald (Moska)
Hoi Flo,
Zo af en toe bezoek ik wel eens een blog, uit nieuwsgierigheid of soms ook uit balorigheid, bij jou was het in dit geval de aparte naam. Soms voel ik mij dan wel een beetje een voyeur, maar nu ik er een gezicht bij kan plaatsen, en dat gezicht kent mij dan ook, is het makkelijker om een reactie te plaatsen. De greetz van afgelopen zondag was erg leuk en ontspannen en iedereen had goede zin en was tevreden met zijn of haar (gelopen) tijd. Maar wat wilde ik ook alweer zeggen..o ja, je hebt een leuke site waarin je een inkijk in je leven geeft, ik houd er wel van als mensen open zijn zelf ben ik nog
al extrovert, en toch van binnen zo verlegen. Ik geloof dat bij jou dit net andersom is, of vergis ik mij? Zal het nu maar even kort houden, en je succes wensen met je streven om een mooie tijd op de 10 km te realiseren, en dat je ook de andere doelen die je nastreeft zult verwezenlijken. Ik ben door het hardlopen ook zelfverzekerder geworden en kan dan ook tegenslagen beter verwerken. Weet niet of ik vaker een reactie op je site zal plaatsen en zal dan ook niets beloven, wellicht zien we elkaar nog eens bij een wedstrijd in den lande!

Ronald.
Permanent Link

10 September 2007 - Beetje bijgeslapen

Posted by J'mien
Inmiddels enigszins... Maar gisteren heb ik weer een stukkie gelopen en dat hakte er flink in. Dus nu weer errug moe. Tijd om uit te (b)loggen dus...

(Ik beken, dat ik waarschijnlijk ook veel lol zou hebben gehad, het moet een mooi schouwspel zijn geweest. :D)

Groetjes!
Permanent Link

<- Last Page :: Next Page ->

About Me

In het meest alledaagse schuilt vaak het mooiste verhaal of de grappigste anekdote: Waard om opgeschreven te worden, waard om genoten te worden..... ____________________________________ Life is beautiful, so don't take it too serious!! :)

Recent Posts

- Vaarwel....
- Humor....
- Sneeuw
- Kerstmarkt
- Oud!
- praatpaal-moment
- Amazon!!!!
- Vleugels!
- Kan wel dansen!!!
- Geen idee?!?
- vrijdagmiddag
- babyfoto
- Kwik, Kwek en Kwakkelientje
- Doppertjes & Tijgerbalsem
- jetlag en zomertijd
- Sneeuw in Boston!
- porties
- Brood!
- pakken
- Wasstraat
- CRISIS.....
- Mooi winter!
- Nieuwjaar!
- Santa bootcamp
- Santarun
- Mazzelaar
- Van de Drup in de blub...naar de eerste plaats!!
- Van de Drup in de blub
- Modderduiken
- De dood of de Gladiolen!
- Sinterklaas
- File-humor
- Flapuit
- boem!
- Herfst 2#
- Herfst!
- Soep met ballen
- jeukende liefde
- Uitdaging.....
- Libelle momentje
- Komkommertijd
- actieve slaper
- 1 - 2 - 3 - 48 - 111 - 5 - 12 - 110?
- verstopping
- Struisvogelpolitiek
- feeling hot, hot, hot.....
- Oranje
- Impuls aankoop
- Geluk
- Kom op met die bui!
- Pulletjes
- TomTom
- Oh what a world
- die jeugd van tegenwoordig
- What happens in Berlin, stays in Berlin!
- opkikker
- "Als u begrijpt wat ik bedoel"
- queensday
- Talent
- Rotterdam 2#
- Yuppie oorbel
- "Een momentje hoor, even mijn telefoon opvissen!"
- Dode eend
- Crea bea
- Yup!
- Zondag wasdag
- Cake-succes!
- Verwaarloosd en Cake-dilemma
- Mediahype
- Weekend!
- Platvoeten
- Beleefdheid
- het is op...
- vlindertje in mijn buik
- Morbide gedachtes....
- Money money money
- vijver
- borden
- It begins....
- sniffeltje....
- GEHAALD
- Verwaarlozing....
- Geknipt!!
- Laarzen
- Loop-foto's
- Opgeruimd staat netjes!!
- Paranoia....
- Ik kom op de buis!
- De rem er op.......
- 'String'-training
- HIEPERDEPIEP!!
- Opnames
- Dyanne Beekman deel 3# - pukkelalarm!!!
- Toiletbezoek
- Ik heb er weer een!
- Spanning
- "Je bent getikt!"
- Appelmoes met kers
- Ethiopië
- Auto gestolen!
- Brief...
- gewoontemens
- hoezo pessimist
- Dyanne Beekman......het vervolg!
- telefoon gesprek postorderbedrijf
- kruispunt
- Dyanne Beekman...!?!
- In beweging komen
- Het is Homer's schuld...!
- Winter op komst
- zaterdagavond...
- patserbak
- Ik wordt zowaar gelezen!?!
- geweldige dag!!
- Een klerenkast vol maar niets om aan te doen....
- Hoge nood!
- statussymbool (vervolg)
- heilige tosti
- batterijen
- dikke kont
- Oud papier
- k#tkeffertjes
- Tollerantie?
- verliefd op mijn eigen schaduw
- Poepdoos
- Nieuwe schoenen
- Helse training
- IJsjes
- Griep
- Dieet.. "To do or not to do"
- Ik ben geen man!
- Papa
- Lang leve het leven!
- Inventiviteit?
- Familie
- VERKOCHT!
- Rudolph the rednosed reindeer!
- Ladiesrun
- Nostalgie en realiteitszin
- Weer wat geleerd!
- Wéér alarm
- Huis!
- Fem(k)me Fatale
- Ingebroken!!!
- Handtas of overlevingspakket?
- atletiek
- pinksterdag-gedrag
- stilte-coupé
- Aapjes kijken
- Appels en peren...
- Freelance
- Naschokken Tunesië
- medaille
- luistervinkje
- Sterallures
- TERUG
- ik ben weg
- Georganiseerde zooi
- Koffer pakken
- verjaardagscadeautjes
- Zomerzon in april!
- Het past weer!
- Computer nerds
- The day after
- Dakloze(n) gemeente?
- JAAAHHHHHHH!!!!
- D-day!
- NERVEUS!!!!
- Krakers
- Hoe bedoel je "Eieren zoeken"!?!
- Zonnetje
- Cadeautje!
- 'LiefdeWerk Oud Papier'
- Hoe dichter bij Dordt.......
- Rode oortjes....
- Groene vingers?
- Gewichtig gesprek
- Sinaasappels
- Huppelen!
- Eerste keer..........

Links

- Home
- View my profile
- Archives
- Email MeAlkaline Water
Free Hit Counters